פעילות מומלצת מתוך מטלה שהוגשה ע”י אלה חסון, מורה בבית הספר אשקלון אפרידר.
קישור לקטע הפודקאסט ולתסכית הכתוב
הכתבה נוגעת בשאלות רבות וחשובות שבמקרה הנוכחי נשאלות על ידי ילדים אך רלוונטיות לכלל החברה. ההבנה כי מבנה השוק הקלאסי בחברה בה אנו חיים בנוי בצורה לפיה היצרנים ונותני השירותים מציעים את מרכולתם ושירותיהם במחיר מסוים והצרכנים יכולים להתרשם מהסחורה או השירות ולהחליט האם הם מעוניינים לקנות במחיר הזה. היצרנים ונותני השירותים מצדם יכולים לבחון האם וכמה יש ביקוש למוצרים והשירותים שלהם ובהתאם לקבוע את המחיר, להחליט האם להמשיך ולהציע את המוצר או השירות או לא ואולי אף להגדיל או לשפר אותו. העיקרון המנחה בשוק הינו כי כל צד רוצה לקבל כמה שיותר מהצד השני- היצרנים רוצים להרוויח כמה שיותר והצרכנים לשלם כמה שפחות.
העולם הפיננסי אותו אנו מכירים כיום הינו עולם רחב ידיים שמתפתח כל הזמן ומשפיע על חיי כולנו בהיבטים שונים בחיינו. לעיתים נראה כאילו אנשים בחברה שואפים להיות בעלי ממון רב ככל הניתן, אך חשוב לנו לזכור כי- “כסף הוא לא המטרה, הוא אמצעי.” ובכן כאמצעי חשוב שנדע לאמוד לאיזו מטרה? כיצד נקבע ערכו של הכסף? מי הפך אותו לבעל חשיבות עבורנו ומה ניתן לרכוש באמצעותו? שאלות אלו הינן שאלות חשובות עליהן ננסה לענות יחד תוך למידת התכנים בפרק זה.
הסוגיה העיקרית בה נדון בעקבות קריאת הקטע מן הכתבה הינו: ערך הכסף.
כסף מגיע בצורות שונות ומשמש כאמצעי תשלום. נדון יחד בסוגי אמצעי התשלום אותם הם מכירים ונמשיך לשאלה האם הם חשבו עם עצמם כמה שווה הכסף? לכאורה שוויו של הכסף קבוע –לדוגמא 50 שקלים הם 50 שקלים, אך הדברים או השירותים שאנו יכולים לרכוש באמצעותו משתנים על פי כוחות השוק. ערך הכסף שלנו משתנה באופן יומי, המחירים של המוצרים אותם אנחנו קונים עולים ויורדים וערך השימוש של הכסף מתבסס על העיקרון המנחה של כוחות השוק ולכן ערכו הוא אל מול מוצרים ושירותים שאנו מגדירים כחברה ננסה לתת על כך דוגמאות בשיעור ונעסוק אף במונחים סחר וחליפין ומהיכן נוצר הצורך שלנו להמציא את הכסף שישרת אותנו בהתנהלותנו היומיומית.